Ereksiyon (sertleşme ) Sorununda İlk Basamakta Ameliyatsız Tedavi Yöntemi SWT

Modus ED-SWT Tedavisinin Etki Mekanizması Nedir?

Vücudun doğal iyileştirme mekanizmalarından Kök Hücrelerini harekete geçirmektedir.

Damar oluşturan Kök Hücrelerinin aktive edilmesiyle yeni damar oluşumu uyarılmaktadır (Neoendotelizasyon ve Anjiogenez).

Yeni damar oluşumu ile artan penis kanlanması sonucu vücudun doğal sertleşme sistemi yeniden eski normal haline geri dönmektedir.

Modus ED-SWT Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

6 seanslık tedaviler halinde yapılmaktadır. Tedavi sırasında penis ve penis köküne düşük yoğunluklu ultrasonik ses dalgaları verilmektedir.

Modus ED-SWT Tedavisi Neden Seanslar Halinde Yapılmaktadır?

Tedavinin seanslar halinde yapılmasının nedeni, tedavi mekanizması ile ilgilidir. Düşük Yoğunluklu Akustik Şok Dalgalarının etkisi ile Kök Hücre Tutulumu sonucu yeni damar oluşumunun sağlanması süre gerektiren ve yavaş gelişen vücudun kendi doğal iyileştirme mekanizmasıdır.

Modus ED-SWT tedavisi bu nedenlerden dolayı 6’lı seanslar halinde yapılmaktadır.

 

Tedavi Ne Kadar Başarılıdır?

Damarsal nedenli tüm Sertleşme Problemlerine etkilidir.

Damarsal nedenli sertleşme problemi tüm hastaların yaklaşık %70’ini oluşturmaktadır ve bunlar arasında en büyük grup Şeker Hastaları ve Koroner Damar Hastalarıdır.

Ayrıca, prostat ameliyatı öncesinde ve sonrasında da Modus ED-SWT tedavisi başarılı sonuçlar vermektedir.

Hafif ve Orta grup hastalarda 6-12 seans Modus ED-SWT tedavisi ile başarı %80’nin, Ağır hastalarda 12-24 seans Modus ED-SWT tedavisi ile başarı %60’ın üzerindedir.

Diğer bir anlatımla, Hafif ve Orta grup hastalarda 6-12 seanslık tedavi ile her 4 hastanın 3’ünde, Ağır hastalarda ise 12-24 seanslık tedavi ile her 4 hastanın 2’sinde Modus ED-SWT tedavisi başarılı sonuç vermektedir.

 

6-12 seans Modus ED-SWT tedavisi ile Hafif ve Orta grup hastalar ilaç kullanımından kurtulmakta veya çok düşük doz ilaç ile mutlu bir cinsel yaşama dönmektedirler.

12 -24 seans Modus ED-SWT tedavisi ise daha önce ilaçlara dahi cevap vermeyen Ağır hastaları ilaca cevap verir hale getirmekte ve yeniden sürdürülebilir mutlu bir cinsel yaşama dönmeye imkan vermektedir.

Modus ED-SWT tedavisinin yan etkisi olmaması nedeniyle seans sayısında bir sınırlama yoktur.

İlave olarak yapılan her 6 seans tedavinin başarısını daha da yükseltmektedir.

Ağız yoluyla alınan ilaçlar ile elde edilen başarı oranları ise yaklaşık %60-70 aralığındadır. İlaç tedavisinin bilinen yan etkileri ve ters etkilerine ilaveten koroner kalp hastalarındaki riskleri, cinsel ilişkiyi önceden planlama gereği ve ilaca bağımlılık gibi nedenlerden ötürü hastaların %50’si bir süre sonra ilaç kullanmayı bırakmaktadır.

Ayrıca, ilaçlara yanıt vermeyip son çare olarak iğne ve penis protezine yönlendirilmiş olan Ağır hastaların Modus ED-SWT tedavisi sonrasında ilaçlara cevap verir hale geldiği gösterilmiştir.

 

Güvenli midir? Yan Etkileri Var mıdır?

Modus ED-SWT tedavisi tamamen güvenlidir. Hiçbir müdahale ve girişim yoktur.

İlaç kullanımı yoktur. Tedavi sırasında ve sonrasında bugüne kadar bildirilen bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Her seans sonrasında hastalar beklemeksizin günlük hayatlarına dönmektedir.

Günlük hayatlarında herhangi bir kısıtlama yoktur.

Tedavi seansı ve sonrası ağrılı mıdır? Sedasyon, yatıştırıcı veya tedavi öncesi herhangi bir hazırlık gerekli midir? Tedavi sırasında ne hissedilmektedir?

Modus ED-SWT tedavisi sırası ve sonrasında ağrı yoktur, bugüne kadar bildirilmemiştir.

Sedasyon, yatıştırıcı veya tedavi öncesi bir hazırlığa gerek yoktur.

Tedavi sonrası bir kısıtlamaya gerek yoktur.

Bazı hastalar tedavi sırasında hafif karıncalanma hissi duyduklarını ve seans sonunda bu hissin kaybolduğunu belirtmişlerdir.

 

Tedavi Seansı Ne Kadar Sürmektedir?

Her tedavi seansı yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Modus ED-SWT tedavisi tek seanslık bir tedavi değildir. Ez az 6 seans tedavi gerekmektedir. Hafif ve Orta derece hastaların başarıyla tedavi edilebilmesi için 6-12 seans, Ağır derece hastaların başarıyla tedavi edilebilmesi için 12-24 seans tedavi gerekmektedir

Tedavi başarısı ilk defa ne zaman hissedilir?

Tedavinin etkisinin hissedilmesi, son Modus ED-SWT seansı bitiminden 1 ay sonradır.

İleride tedaviyi tekrarlamak gerekir mi?

Modus ED-SWT tedavisinin yan etkisi olmaması nedeniyle seans sayısında bir sınırlama yoktur. İlave olarak yapılan her 6 seanslık tedavi başarıyı daha da yükseltmektedir. İleride 6 seanslık tedavinin tekrar edilmesi tedavinin etkisini daha da artırmaktadır.

 

Penis boyutlarına etkisi var mıdır?

Modus ED-SWT tedavisi ile penis kalınlığının 5mm ve üzerinde artış göstermesi hastalarda sık olarak gözlenen bir durumdur. Bunun nedeni yeni damar oluşumudur.

Teknolojinin çalışma prensibi nedir?

Düşük Yoğunluklu Şok Dalga Tedavisi (Low Intensity Shock VVave Therapy) 2000 yılından beri Kardiyoloji alanında kanlanması bozuk kalp dokusunun yeniden kanlandırılması tedavisinde başarı ile kullanılmaktadır, kalpte az kanlanan dokuda kanlanmayı artırmaktadır.

Oluştuktan sonra önce yansıtılıp sonra odaklanarak yönlendirilen şok dalgaları kalpte olduğu gibi peniste de ince yeni damarların oluşumuna yol açarak penis kanlanmasını artırmakta, ve böylelikle başarılı sertleşmeyeniden sağlanmaktadır.

Başarılı sertleşme peniste kanlanmanın yeterli olmasına bağlıdır.

 

Sertleşme Sorunu Nedir?

  • Sertleşme Sorunu olarak bilinen İktidarsızlık (Erektil Disfonksiyon), cinsel ilişki için gerekli sertleşmeyi başlatamama veya sürdürememe durumudur. Damar hastalığı veya diğer bilinen adıyla Damar Sertliği, Sertleşme Sorunu görülen kişilerin %70’inde altta yatan nedendir.
  • Damar hastalıkları arasında en yaygın olanları Kalp Koroner Arter Hastalığı ve şeker Hastalığıdır, ancak damarları tutan tüm hastalıklar beraberinde Sertleşme Sorunu ile ortaya çıkabilir. Kalpte koroner damarları etkileyen Damar Sertliği aynı zamanda vücudun bütün diğer damarlarını da etkilemektedir, penis damarları da bunlardan biridir.
  • Damar hastalıkları arasında çok yaygın olan hastalıklardan bir diğeri Şeker Hastalığıdır. Şeker Hastalığı vücudun tüm ince kılcal damarlarını tutan bir hastalıktır.

Buna penis damarları da dahildir. Bu nedenle Şeker Hastalarında erken ya da geç dönemde mutlaka Sertleşme Sorunu görülür.

  • Damar hastalığı ya da Damar Sertliğini tetikleyen ve ilerleten diğer etkenlerin en önemlileri sigara kullanımı, kanda kolesterol ve lipid yüksekliğidir.
  • Ayrıca, çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılan birçok tıbbi ilacın yan etkisi olarak Sertleşme Sorunu sık olarak görülmektedir.

• Sertleşme Sorunu bilinenin aksine çok sık görülen bir şikayettir. 40 yaşın üzerinde her 3 erkeğin 2’sinde aralıklı veya devamlı olarak görülmektedir.

SERTLEŞMEYİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR

Şeker

Kolesterol

Kalp (Bypass, Anjio)

Tansiyon

Prostatit

Depresyon

Kronik hastalarda damarlar zamanla tahriş olur, kireçlenir ve tıkanmalar meydana gelir.

Bu tıkanma şok dalga tedavisi sayesinde giderilir.

TEDAVİNİN KALICILIĞI

Kişinin bünyesine ve kronik hastalıklarına göre değişir.

Kişi sağlığına ne kadar özen gösterirse tedavi de o kadar uzun ömürlü olur.

 

KİMLERE UYGULANAMAZ

  • Penis protezi (mutluluk çubuğu ) takanlar
  • Varukosen: Penisteki spermlerin ölmesi
  • Venöz Kaçağı: Az da olsa etkili olabilir, denemekte fayda var uygulanabilir.
  • Prostat büyüdüğü zaman damarları ve sinirleri sıkıştırır, sertleşme olmaz. Ameliyat olduktan 3 ay sonra tedavi uygulanabilir.
  • Kasık fıtığı olan hastalarda ameliyattan 1 ay sonra tedavi uygulanabilir.

Genç hastalarda hücre daha kaliteli olduğu için tedavi daha hızlı sonuç verir. Yaş ilerledikçe kök hücreler azalır ve damarlar çalışmamaya başlar. Modus ED-SWT tedavisiyle ölü olan hücreler harekete geçirilerek bozulmuş damarlar onarılır. Tedavi bittikten 1 ay sonra peniste bulunan kılcal damarlarda ek damar oluşumu meydana gelir, böylelikle daha fazla kan daha fazla sertleşmeye neden olur.

Modus ED-SWT Nasıl Uygulanır?

ED-SWT tedavisi direkt olarak penisin çeşitli bölgelerine ve penis köküne uygulanır. Uygulanan her bölgeye bir seansta 300, toplamda 1.500 şok atışı gerçekleştirilir. Peniste 5 farklı noktaya uygulama yapılır. Tedavi toplam 6 seans sürmektedir. Rahatsızlığın şiddetine göre 6-12 seansta tedavi tamamlanabilir.

Her seans yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Tedaviden önce sedasyon, yatıştırıcı vb. herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. İşlem sırasında veya sonrasında hiçbir şekilde ağrı, sızı, şişlik, morarma, yanma ve tahriş gibi bir yan etkisi yoktur.

 

Modus ED-SWT’nin Avantajları ve Başarıları

  • Tedavide ilaç, protez vb. kullanılmaz. Bu tedavi yöntemi tamamen invazivdir.
  • Diğer tedavi yöntemlerinde olduğu gibi her cinsel ilişkiden önce kullanılması gerekmez.
  • İlaç tedavisi gibi sadece damarları bir süre için açarak değil, damarlardaki tıkanıkları tamamen gidererek ve yeni damar oluşumunu hızlandırarak kalıcı tedavi sunar.
  • Modus ED-SWT tedavisinin kan damarlarını artırarak penis kalınlığını artırdığı gözlemlenmiştir.
  • İşlem sonrasında hasta günlük hayatına devam etmektedir.
  • İşlem sırasında ve sonrasında anestezi, sakinleştirici gibi ilaç uygulaması gerektirmez.
  • ED-SWT tedavi başarısı %80’in üzerindedir. İlaç tedavisine dahi cevap vermeyen ağır hastalarda başarı oranı %60’ı geçmektedir.
  • ED-SWT tedavisinden sonra hastalar daha önce kullandıkları ilaç tedavilerine artık ihtiyaç duymamaktadır.
  • Hiçbir yan etkisi yoktur.

 

Diğer Tedavi Yöntemlerinden Farkları Nelerdir?

Erektil disfonksiyonun mevcut cerrahi olmayan tedavi yöntemleri damar içi damar genişletici ajanların intrakavernosal enjeksiyonlarından oluşur. Bu yöntemlerde damarın genişliği artırılarak kan akışı hızlandırılmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinin dezavantajları ise penisin erekte olmasının altında yatan patolojik etkenleri ortadan kaldırmamasıdır. Genellikle cinsel ilişki öncesinde kullanılır ve etki süresi çok kısıtlıdır. İlaç tedavilerinde ilaçlar oral yolla alınır ve etken maddeler kana karışır. Bu durum penisteki damarları açması gereken etken maddelerin vücuda yayılarak tüm damarlara etki etmesine sebep olur. Böylece kalp ve damar hastalıklarına sahip bireyler için ciddi riskler oluşur. Modus ED-SWT tedavisinde ise odaklanmış şok dalgaları sadece hedeflenen bölgedeki kan damarlarını uyarır.

Modus ED-SWT’nin odaklanmış şok dalgaları ile yapılan tedavide ise söz konusu patolojik etkenler tamamen ortadan kaldırılarak, ağır hastalarda bile tamamen iyileşme gözlenir. Modus ED-SWT ile diğer tedavi yöntemlerinde olduğu gibi damar genişliği artırılmaz, yeni damar oluşumu sağlanır. Böylece özellikle kalp ve damar rahatsızlığına sahip kişilerde görülme olasılığı artan riskli yan etkilerden uzak durulmuş olur. Ayrıca Modus ED-SWT non- invaziv bir tedavi yöntemi olduğu için hastaya cerrahi müdahalede bulunulmaz. Hasta yaklaşık 20 dakika süren seanslardan sonra günlük hayatına kaldığı yerden devam eder. Modus ED-SWT sistemi bu alanda penis uygulamaları için özel olarak tasarlanmış bir cihazdır. Modus ED-SWT sistemi, şok dalgalarının en düşük ritimlerinden bile maximum verim alınmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Pazardaki diğer cihazların aksine, ayarlanabilir elektrofrekanslara sahip olan bu sistemde şok sayısı her kişi için özel olarak ayarlanabilmektedir. Böylece Modus ED-SWT tedavileri kısa sürede çok

PROSTATİT (PROSTAT İLTİHABI)

Prostatit (prostat iltihabı), prostat bezinin iltihaplanmasıdır. Prostat iltihabı (prostatit), 50 yaş altındaki erkeklerde en sık görülen prostat hastalığı iken 50 yaş ve üzeri erkeklerde prostat büyümesi (BPH) ve prostat kanserinden sonra üçüncü sırada görülen prostat hastalığıdır.

Yapılan araştırmalara göre prostat iltihabı, tüm yaş ve etnik kökendeki erkeklerin %10-14’ ünü etkilemektedir ve erkeklerin %50 den fazlası hayatlarının bir noktasında prostatit atağı geçirmektedir.

Kronik prostatit sıklıkla uzun süreli antibiyotik kullanımıyla tedavi edilmektedir.

Hastaların çoğu genelde kutu kutu antibiyotik kullanmasına rağmen iyileşememektedir.

Kronik Prostatit Sorunu İçin Şok Dalga (Modus ED SWT) Tedavisi

Kronik prostatit hastalarında, düşük yoğunluklu elektromanyetik şok dalgası (Modus ED SWT) tedavisiyle;

Yeni damar oluşumunu sağlayarak,

Kanlanmayı artırarak,

Enflamasyonu engelleyerek,

Kas kasılmalarını azaltarak,

Sinir uyarılarını etkileyerek,

Ağrıyı, idrar şikayetlerini ve cinsel fonksiyonları %80 oranında düzelttiği

UYGULAMA ALANI

Modus ED SWT tedavisi perine dediğimiz bölgeden (yumurtalar ile makat arası) ve cilt üzerinden uygulanır.

Herhangi bir girişim gerektirmez.

İşlem sonrası hastalar hayatlarına kaldıkları yerden devam eder.

Anestezi ve hastane yatışı gerekmez. Haftada iki kez en az 6-12 seans yapılır.

Tedavi yaklaşık 20 dakika sürer.

PYRONİE (PENİS EĞRİLİĞİ)

Penisin üzerinde sert plakların oluşması ile peniste şekil bozukluğu oluşturan bir hastalıktır. Peyronie hastalığı, penis tüplerini (korpus kavernosum) saran tunika albuginea denilen kılıfın yapısındaki değişiklik oluşması ve bu değişikliğe bağlı olarak peniste şekil bozukluğu yapan sert plaklar oluşması durumudur. Penisteki lezyonlar genelde penisin üst tarafında ortaya çıkmaktadır. Hastalık en sık 40-60 yaşlar arasında gözlenir.

Penis ereksiyonda iken penisteki zorlanmalar(eğilme, bükülme gibi) kılıfta mikrotravmalara yol açmaktadır, bu mikrotravmalara bağlı oluşan hasarın iyileşme döneminde vücuttan salgılanan maddeler sebebiyle plak (peyronie plağı) gelişmektedir. Plak sert kireçlenmiş bir doku özelliği göstermektedir. Plak büyüklüğüne ve yerine bağlı olarak peniste belirli bir yöne doğru eğilme ve penis çevresinde daralma gelişebilmektedir.

Peyronie hastalığı şeker hastalarında, sigara, alkol kullananlarda, hipertansiyonu olanlarda daha yüksek oranda görülmektedir. Peyronie hastalarında, peniste eğrilik, ağrı, sertleşme sorununun ilerlemesi, penis boyunun kısalması gibi bulgular görülür. Eğrilik bir sonraki aşamadır genelde. Sertleşme sırasında ele gelen sertliğin olduğu tarafa bir eğrilik meydana gelebilir.

Çok sayıda ilaç tedavisi peyronie hastalığı için kullanılmıştır. Plakları tamamen yok eden bir ilaç yoktur.

Pyronie İçin Şok Dalga (Modus ED SWT) Tedavisi

Modus ED SWT tedavisi uygulanan hastalarda ağrıda azalma, sertleşme bozukluğunda düzelme saptanmıştır. Uygulanan düşük enerjili şok dalgaları akut fazdaki Peyronie plaklarında doku iyileşmesi mekanizması üzerine etkileriyle plağın küçülmesine yol açmaktadır. Sertleşme sırasındaki ağrı ve penis eğriliği üzerine yarattığı bu dikkat çekici etkileri Peyronie hastalarının ağrı ve peniste eğrilik tedavisi dışında da kaliteli bir sertleşme ile cinsel hayatlarına katkı sağlar.

UYGULAMA ALANI

Modus ED SWT tedavisi girişimşel (invazive) olmayan bir metod ile düşük yoğunluklu şok dalgalarını penis üzerindeki şaft ve krus bölgesine uygular ve sonuçta penisin bu bölgelerinde kan akımının artmasına ve pyronienin tedavi edilmesine yardımcı olur. İşlem sonrası hastalar hayatlarına kaldıkları yerden devam eder.

Anestezi ve hastane yatışı gerekmez. Uygulama haftada en az 1 veya 2 seans olarak yapılır. Plağın eskiliğine ve büyüklüğüne bağlı olarak 6-24 seans gerekir.

Seans süresi 30-40 dakika sürmektedir.